Merhaba Ziyaretçi
Forumumuza hoşgeldiniz.Sitemizi daha yararlı şekilde kullanabilmek için lütfen kayıt olun veya giriş yapın.

Deniz Levreği Zencefilli

KraL

Yönetici
Teknik Admin
Katılım
14 Tem 2020
Mesajlar
1,123
Tepkime puanı
38
1 Kişilik
Malzemeler
160 gram deniz levreği
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
3 adet bebek havuç
3 adet bebek patlıcan
3 adet bebek kabak
10 gram zencefil

Sos için
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zencefil turşusu
1 çay kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber


Tarifi
Levreğin filetosunu çıkarıp ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayçiçek yağı'nı bir tavada ısıtıp levreğin her iki yüzünü hafifçe pişirin. Levreği fırın tepsisine koyup, üzerine çok ince doğranmış zencefilleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika kadar pişirin. Püre için patatesleri haşlayın, kabuğunu soyup ezin. Sütü ekleyerek püre haline getirin. Portakal suyunu ayrı bir kapta toz şeker ve zencefil turşusunu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Tereyağ'ı sosa ekleyin. Bebek sebzeleri hazırladığınız sosta beklettikten sonra ızgarada pişirin. Levreği patates püresi ve ızgara sebzelerle birlikte servis yapın.
 
Üst Alt